Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika a části strojů (TUVI / TZMCS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TZMCS - Mechanika a části strojů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní zákony mechaniky.- Základní druhy namáhání.- Rozebíratelné a nerozebíratelné spojení.- Součásti k přenosu kroutícího momentu.- Kinematické, hydraulické a pneumatické mechanizmy.- Základní poznatky o mechanickém chování těles.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti navrhování a konstruování jednoduchých strojních celků.

Literatura

Volek. Základy konstruování a částí strojů I. Zlín, 2009. Volek. Základy konstruování a části strojů II. Zlín, 2003. Rulík. Aplikovaná mechanika, statika: sbírka úloh. Zlín, 2008. Šuba. Mechanické chování těles. Zlín, 2010. Volek, František. Základy pružnosti a pevnosti. Vyd. 2. Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2006. ISBN 80-7318-440-0.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

Ing. František Volek, CSc.