Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická příprava výroby (TUVI / TZTPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TZTPV - Technická příprava výroby, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Členění výrobního procesu, výrobní systémy.- Technologická a konstrukční příprava výroby.- Podklady pro navrhování výrobních postupů, členění výrobního postupu.- Zásady pro volbu konstrukční, technologické, montážní a měřící základny.- Charakteristiky jednotlivých způsobů výroby.- Posloupnost operací ve výrobním postupu, zásady pro volbu polotovaru.- Kritéria přesnosti obrábění, technologické aspekty přesnosti obrábění.- Technologické vlivy na přesnost obrábění.- Přesnost obrábění a kvantifikace přesnosti výrobního zařízení, charakteristiky a specifikace jednotlivých zákonů rozdělení.- Normalizace a typizace výrobních postupů.- Kvantifikace spotřeby času v operacích výrobního postupu.- Pohybové studie a metody sledování spotřeby času ve směně a v operaci.- Jednotkové strojní časy jednotlivých metod obrábění.- Výroba typických dílců v oblasti technologie obrábění.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost aplikovat technologická pravidla a zákonitosti ke kvantifikaci a algoritmizaci integrální složky výrobního procesu, spotřeby času a ekonomického hodnocení.

Literatura

Zemčík, Oskar. Technologická příprava výroby. Brno : CERM, 2002. ISBN 80-214-2219-X.KOCMAN, K. Technologické procesy obrábění. CERM Brno, 2011. Vigner, M. Metodika projektování výrobních procesů. Praha : SNTL, 1984. KURIC, I., KUBA, J. Počítačová podpora návrhu technologickej dokumentácie. ŽU Žilina, 2002. ISBN 80-7100-925-3.Zemčík, Oskar. Projektování výrobních procesů I. část-Obrábění. Brno : VUT, 1987.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

Ing. Martin Řezníček, PhD.