Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dokumentace v AutoCADu (ACAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACAD - Dokumentace v AutoCADu, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student zná a umí aplikovat základní příkazy a funkce grafického systému AutoCAD ke tvorbě 2D výkresové dokumentace.Cílem je poskytnout kvalitní vědomostní základy, které jsou studenti schopni samostatně dále aplikovat a rozvíjetv okruh svých znalostí a dovedností podle konkrétních potřeb při řešení svých budoucích projektů.

Osnova

1. CAD technologie. Úvod do obsluhy AutoCADu. 2. Kreslení základních entit. Pomůcky pro přesné kreslení. Funkce pro řízení obrazovky.3. Editační a konstrukční příkazy objektů. Úpravy objektů pomocí editačních uzlů.4. Zpracování textu. 5. Práce v hladinách, barvy a typy čar.6. Kótování. 7. Šrafování. 8. Informace o objektech ve výkresu.9. Bloky. Externí reference.10. Vykreslování.11. Výměna dat z AutoCADu. Export a import dat.12. Základy 3D modelování ploch a objemových těles.13. Základy vizualizace.14. Autodesk Architectural Desktop. Modelování základních 3D entit a jejich editace.

Literatura

Čmiel, F.: Počítačová podpora projektování I. – AutoCAD, Regionální centrum celoživotního vzdělávání na VŠB-TU Ostrava, 2008http://fast10.vsb.cz/cmiel/autocad2008/Plchová, A., Folta, Z.: Grafické systémy I. Tvorba výkresové dokumentace pomocí AtoCADu r.14, VŠB – TU Ostrava, 2000Plchová, A., Folta, Z.: Grafické systémy II. Prostorové modelování a vizualizace pomocí AtoCADu r.14, VŠB – TU Ostrava, 2000

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Ladislav Jánošík

Vyučující

Ing. Ladislav Jánošík