Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automobilový design (AD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AD - Automobilový design, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět / mít znalosti z této problematiky:Znalost specifických problémů průmyslového návrhu v automobilovém průmyslu.Znalost historických aspektů designu automobilu.Umět zahrnout ekonomické, sociální a ekologické aspekty do designového návrhu.Znát základy dokumentace průmyslového designu – vizualizace.

Osnova

Předmět prohlubuje a rozšiřuje znalosti studentů v oblasti specifických problémů průmyslového návrhu v automobilovémprůmyslu a také s aspekty ergonomickými , ekonomickými, sociálními, ekologickými apod.Nejdůležitějším hlediskem při výuce je naučit studenta uvažovat v co nejširších souvislostech.Historické aspekty designu automobiluPráce se speciálním softwarem – 2D (kresebný) a 3D virtuální.Ergonomické studie a tvarová analýza sportovního automobilu. Práce v ateliéru – kresebné návrhy, vytváření 3D (prostorového) modelu za použití claye Dokumentace projektu – vizualizace.

Literatura

EDSALL, L. Prototypy, Automobilový design 20. a 21. století. Rebo Productions CZ 2004. ISBN 80-7234-356-4 .SPARKEOVÁ, P. Století designu. Praha : Slovart, 1999.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petr Tomčík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Tomčík, Ph.D.