Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza dat pro bakalářské práce (ADBP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ADBP - Analýza dat pro bakalářské práce, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni vytvářet a upravovat datové soubory v SPSS, analyzovatje, interpretovat a prezentovat získané výsledky.

Osnova

1. Datový soubor, typy proměnných, import dat z Excelu, kódování, chybějící hodnoty. 2. Číselná data: míry polohy a variability, box-plot a histogram. 3. Transformace dat, kategorizace, filtrace dat, rozdělení souboru, vážení dat. 4. Kategorizovaná data: tabulka četností, grafy četností (sloupcový a koláčový graf). 5. Práce s výstupy, pivotování a editace tabulek, editor grafů. 6. Třídění druhého stupně, kontingenční tabulka, testování nezávislosti. 7. Princip testování hypotéz, T-testy a test dobré shody. 8. Analýza závislosti, ANOVA, korelační a regresní analýza.

Literatura

DOLEŽALOVÁ, Jarmila a Lubomír PAVELKA. Pravděpodobnost a statistika. VŠB -- Technická univerzita Ostrava, 2005,ISBN 80-248-0948-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Dana Šalounová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Friedrich, Ph.D.doc. RNDr. Dana Šalounová, Ph.D.