Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmy II (ALG II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ALG II - Algoritmy II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s objektově orientovaným programováním a rozvinout znalosti studentů do oblastidatových struktur. Po absolvování předmětu bude student schopen: analyzovat zadaný problém z pozice OOP, vytvořit a odladit program C++ s využitím OOP, využívat binární stromy a hašovací tabulky, posoudit efektivitu zvoleného řešení daného problému.

Osnova

Náplň přednášek Úvodní přednáška, organizační záležitosti, souhrn nutných znalostí z předmětu Algoritmy I Objektově orientované paradigma, objekt, třída, atribut, metoda OOP v C++, dynamická alokace paměti Dědičnost Polymorfismus, virtuální metody Abstraktní datové typy, využití OOP Graf jako datová struktura, průchody do hloubky a do šířky Binární stromy, definice, vyhledávání Binární stromy, vkládání, rušení vrcholů, průchody stromem Přehled vyvážených binárních stromů, B-stromy Hašování Vyhledávání v textu Náplň počítačových cvičeníOpakování z předmětu Algoritmy I Implementace třídy v C++ Konstruktory a destruktory Dynamická alokace paměti Dědičnost, ukázka hierarchie tříd Polymorfismus, čistě virtuální metody Grafy, možnosti implementace grafů Průchody grafem Binární stromy Využití hašovacích tabulek Vyhledávání v textu Náplň projektůZadání projektů budou směřovat ke zvládnutí OOP.

Literatura

Studijní opora (skripta), dostupné na stránkách garanta předmětu, www.cs.vsb.cz/dvorsky Wirth, N.: Algoritmy a štruktúry údajov, Alfa, Bratislava 1989. Sedgewick R.: Algoritmy v C, části 1-4, SoftPress, Praha, 2003 Wróblewski P.: Algoritmy. Datové struktury a programovací techniky, Computer Press, Praha 2003 SCHILDT. Herbert. Nauč se sám C++. Osborne/Softpress. 2000. ISBN 80-86497-13-5

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

doc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Hussam Abdulla, Ph.D.Ing. Pavel Dohnálekdoc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D.Ing. Karolína FeberováIng. Martin GolasowskiIng. Josef HrabalIng. Tomáš JežowiczIng. Jan Kožusznik, Ph.D.RNDr. Eliška Ochodková, Ph.D.Ing. Jiří ŠevčíkIng. Radoslav ŠtrbaIng. Lukáš ZaorálekIng. Filip Zatloukal