Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytika životního prostředí (AnZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AnZP - Analytika životního prostředí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu bude student schopen se orientovat v problematice analýzy životního prostředí na úrovniuživatele, tedy bude schopen definovat svoje požadavky, připravit vzorkovací strategii a taktiku postupu analýzya bude schopen komunikace s analytickou laboratoří. Studium bude individuální, zaměřené na specifické problémydisertační práce a podle toho bude volena i literatura.

Osnova

: Specifické problémy analytiky složek životního prostředí. Odběr vzorků půd, vod, ovzduší, emisía odpadů, jejich stabilizace, transport a úprava. Separační techniky. Klasické metody analý2y (gravimetrie, volumetrie),elektrochemické metody (potenciometrie, polarografie, coulometrie), spektroskopické metody (IR, UV-VIS, AAS, ICP,XRF), chromatografie (GC, HPLC, TLC) a fázová analýza (RTG difrakce). Kontinuální analyzátory. Typické polutantya jejich analýza. Metrologie v analytické chemii, zajištění jakosti analýz.

Literatura

Studium bude individuální, zaměřené na specifické problémy disertační práce a podle toho bude volena i literatura.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. RNDr. Pavel Danihelka, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavel Danihelka, CSc.