Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná ekologie a ochrana biosféry (AplEOBio)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AplEOBio - Aplikovaná ekologie a ochrana biosféry, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Obeznámit se s problematikou životního prostředí z celkového hlediska. Rozlišovat rozdílné přístupy, odhadnouta nalézt nejvhodnější řešení pro konkrétní problematiku ŽP.Posluchači budou schopni si opatřit informace pro práci s praxí, prokázat všeobecný přehled a vyhodnotit danouproblematiku. Srovnávat jednotlivé přístupy a konfrontaci s praxí. Dokázat odvádět výsledky a řešit kvalitní prácezcela sám. Prokázat schopnost komunikace (aktivní mluvený i psaný projev), zvládnout odbornou terminologii.

Osnova

1. Charakteristika základních ekologických vazeb ve vztahu jedinec-druh-populace-společenstvo.2. Interakce biogenních složek přírody v systémech: litosféra-pedosféra-hydrosféra-atmosféra-fytosféra-zoosféra-mikro-organosféravčetně antropického ovlivnění. 3. Metody minimalizace negativních jevů. 4. Ekosystémy, jejich podstata, trofická struktura, toky energie a koloběhy látek. 5. Budoucnost člověka a biosféry.

Literatura

Dirner, V. a kol. : Ochrana životního prostředí , publikace MŽP ČR a VŠB-TU Ostrava, 1997Pech, P.- Bláhová, O.- Dirner, V. : Ochrana životního prostředí, skriptum VŠB, 1997 (dotisk)

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.