Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér urbanismu I (AT UI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AT UI - Ateliér urbanismu I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na řešení zadaného tématu si studenti osvojí zásady a principy tvorby (životního) prostředí, nutnosti souladujednotlivých složek funkční struktury, otázek urbanistické kompozice a ekonomie, vztahu soukromého a veřejného,hierarchie, dědictví (chráněné útvary – národní parky, CHKO, Natura, …). Navazuje na znalosti a vědomosti získanév předcházejících ateliérech a teoretických seminářích.

Osnova

1.-2. Příprava kolektivní a individuální, rozbory a recherche, analýzy, rozpracování3.-4. Syntéza5. Kritika 1 – příprava, koncept6.-9. Pokračování práce na návrhu 10. Kritika 2 – návrh11.-13. Pokračování práce na návrhu 14. Kritika 3 - oponentura a obhajoba práce, klasifikace

Literatura

Doutlík, L.: Zonální struktury - urbanistická typologie., ČVUT - FA, Praha 1989Hrůza, J., Zajíc, J.: Vývoj urbanismu I. a II.díl, Čvut - FA, Praha 1996J.Hrůza a kol.: Urbanistický slovník, Academia Praha, 1989

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. arch. Josef Kiszka

Vyučující

Ing.arch. Milada Baumannová, Ph.D.Ing.arch. Petr HurníkIng. arch. Josef KiszkaProf. Ing.arch. Mojmír Kyselka, CSc.Ing. Petr ŠiřinaIng. arch. Eva Špačková, Ph.D.