Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální trendy v dopravním inženýrství (ATDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ATDI - Aktuální trendy v dopravním inženýrství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s aktuálními trendy vývoje v oboru dopravního inženýrství.Představí nové možnosti v oblasti modelování dopravy a dynamického řízení dopravního provozu v podmínkách vysokýchintenzit dopravy.Zvládnout praktické řešení dopravně inženýrských úloh s využitím moderních softwarových aplikací.

Osnova

1. Měření základních vlastností dopravního proudu automatizovaným sčítačem Viacount II2. Měření základních vlastností dopravního proudu automatizovanými sčítacími kartami NU-METRICS NC-2003. Měření základních vlastností dopravního proudu automatizovaným sčítačem Icoms TMS-SA4. Videoanalýza provozních konfliktních situací (teorie)5. Videoanalýza provozních konfliktních situací (praktické ukázky)6. Videoanalýza konstrukčních konfliktních situací (teorie)7. Videoanalýza konstrukčních konfliktních situací (praktické ukázky)8. Modelování silničního provozu v simulačním software – světelně řízená křižovatka s pevným signálním plánem9. Modelování silničního provozu v simulačním software – světelně řízená křižovatka s dynamickým řízením10. Modelování silničního provozu v simulačním software – spirálová okružní křižovatka11. Modelování silničního provozu v simulačním software – spirálová okružní křižovatka se světelnou signalizací12. Modelování silničního provozu v simulačním software – zvláštní typy okružních křižovatek13. Modelování silničního provozu v simulačním software – koordinovaný řízený tah14. Exkurze na specializovaná pracoviště

Literatura

1. Křivda, Vladislav; Škvain, Václav. Městské komunikace a křižovatky (části Modelování v dopravě a Software vdopravě). Multimediální studijní pomůcka. Ostrava: VŠB-TU Ostrava. 2011. Dostupné na http://kds.vsb.cz/mkk/2. Křivda, Vladislav. Laboratoř dopravního inženýrství. Internetové stránky Laboratoře silniční dopravy (Katedradopravního stavitelství, VŠB-TU Ostrava), 2012. Dostupné na http://kds.vsb.cz/ldi/3. Mahdalová, Ivana; Křivda, Vladislav; Škvain, Václav. InVision pro AutoTURN. Multimediální studijní pomůcka.Ostrava: VŠB-TU Ostrava. 2012. Dostupné na http://kds.vsb.cz/invision/4. Mahdalová, Ivana; Křivda, Vladislav. Městské komunikace a křižovatky. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2013, 440 s.Dostupné na http://www.stavebniinzenyrstvi.cz/5. Křivda, Vladislav. Software v dopravě. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2013, 349 s. Dostupné na http://www.stavebniinzenyrstvi.cz/6. Uživatelský manuály programů PTV VISSIM a PTV VISUM7. Uživatelské manuály sčítacích zařízení (Viacount II, NU-METRICS NC-200, Icoms TMS-SA)

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Vladislav Křivda, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Křivda, Ph.D.