Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace lomu (Aut.L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Aut.L - Automatizace lomu, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Analýza technologického procesu lomu z hlediska automatizace, shrnutí a definice systémů automatizace. Získáníschopnosti popsat,analyzovat a navrhnout automatizaci lomových zařízení.

Osnova

Lom jako řízený systém.Technické prostředky automatizace, měření veličin, řídící systémy. Automatizace DPD, rozbor systému, prostředky, řídící systémy. Automatizace rypadel, řízení kolejové dopravy. Řízení autodopravy.Přenosové systémy na lomech. Automatizace energetického systému. Automatizace sacích bagrů a plovoucích zařízení. Řízení technologického procesu lomu, digitální model lomu.Systémy pro automatické projektování a plánování lomů, grafická data, digitalizace, fotogrametrie. Výrobně informační systém, požadavky, vytváření výstupy, zpětná vazba na plánování.

Literatura

Neustupa,Z: Automatizace v povrchovém dobývání surovin, Sylabus VŠB,2006 Neustupa,Z.: Digitální model lomu, Sylabus, VŠB, 2008

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr.Ing. Zdeněk Neustupa

Vyučující

Ing. Roman Danel, Ph.D.doc. Dr.Ing. Zdeněk Neustupa