Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace v surovinovém průmyslu (AvSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AvSP - Automatizace v surovinovém průmyslu, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače oboru Ekonomika a řízení v oblasti surovin, se základy a možnostmi automatizacev oblasti surovinového procesu.

Osnova

Přednášky:1. Význam a úkoly automatizace v surovinovém průmyslu 1.1. Cíle komplexní automatizace 1.2. Schéma struktury vztahů faktorů růstu produktivity a rentability podniku a systémů automatizovaného řízení v surovinovém průmyslu2. Vymezení základních pojmů. 2.1. Kybernetika, technická kybernetika, informatika, automatické a automatizované řízení, automatizované řídící systémy. 2.2. Kybernetický model řízení3. Systémy automatického logického řízení 3.1. Booleova algebra 3.2. Formy prezentace logických funkcí 3.3. Metody analýzy a syntézy logických sítí 3.4. Kombinační logické obvody 3.5. Sekvenční logické obvody4. Automatická regulace 4.1. Klasifikace druhů a způsobů automatických regulací 4.2. Dynamické vlastnosti regulovaných soustav 4.3. Regulátory a jejich vlastnosti 4.4. Základní principy návrhu regulačních obvodů5. Počítače v automatizovaných řídících systémech 5.1. Řídící počítače 5.2. Počítačové sítě a databanky v hierarchických systémech automatizovaného řízení.6. Technické prostředky automatického a automatizovaného řízení7. Aplikace systémů automatického řízení v surovinovém průmyslu 7.1. Automatizace dopravy 7.2. Automatizace dobývacího procesu

Literatura

STRAKOŠ,V.,BURÝ,A.: Základy technické kybernetiky, ES, VŠB-TU Ostrava HGF,1992, 96 stran, ISBN 80 -7078-151-3.BURÝ,A. Teorie systémů a řízení. VŠB-TU Ostrava,HGF, 2007, 79 stran, ISBN 978-80-248-1602-9 .BURÝ,A. Teorie systémů a řízení. VŠB-TU Ostrava, HGF,Institut 545, skriptum zveřejněné na internetu, http://homen.vsb.cz/~bur50/TAR07.pdf,2007, 62 stran.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Pavel Staša, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Staša, Ph.D.