Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bankovnictví (BANK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BANK - Bankovnictví, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání teoretických znalostí v oblasti bankovního sektoru, pochopení principu bankovního podnikání a následnáaplikace nabytých vědomostí při řešení úloh bankovního typu.

Osnova

1. Finanční systém - finanční dokumenty, finanční instituce, finanční trhy2. Regulace finančního systému3. Funkce a úloha bank v tržní ekonomice4. Bankovní systém, druhy bank, jejich charakteristika5. Podstata a cíle měnové politiky, měnové agregáty6. Přímé a nepřímé nástroje měnové politiky7. Cíle a zásady bankovního podnikání8. Zkouška úvěrové způsobilosti dlužníka9. Úvěrové zajištění, jeho význam10. Bankovní krátkodobé úvěry a půjčky 11. Bankovní střednědobé a dlouhodobé úvěry 12. Finančně úvěrové obchody bank - faktoring, forfaiting, finanční leasing13. Bankovní pasivní úvěrové obchody, ochrana a pojištění vkladů14. Platební styk - formy tuzemského a zahraničního platebního styku

Literatura

DVOŘÁK, Petr. Bankovnictví pro bankéře a klienty. 3. přeprac. a rozš. vyd. Praha: Linde, 2005. 681 s. ISBN 80-7201-515-X .POLOUČEK, S. et al. Bankovnictví. 2. vyd. Praha: C.H. Beck, 2013. 480 s. ISBN 978-80-7400-491-9 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Roman Kozel, Ph.D.

Vyučující

Ing. Kateřina ChuchrováIng. Roman Kozel, Ph.D.Ing. Yveta Tomášková, Ph.D.