Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biostatistika (BioS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BioS - Biostatistika, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vysvětlení a zvládnutí základních pojmů a technik pro statistickou analýzu medicínských dat.Absolventi ovládají základní dovednosti nezbytné pro použití statistických technik a procedur za použití statistickéhosoftware včetně interpretace výsledků statistické analýzy.

Osnova

1.Kombinatorika, Klasická pravděpodobnost, 2.Teorie pravděpodobnosti 3.Náhodná veličina 4.Náhodný vektor 5.Diskrétní rozdělení náhodné veličiny 6.Spojitá rozdělení náhodné veličiny 7.Exploratorní statistika 8.Rozdělení výběrových charakteristik 9.Odhady parametrů základního souboru (+odhad parametru binomického rozdělení v případě výběrů malého rozsahu,resp. hraničních hodnot parametru) 10.Testování parametrických hypotéz 11.Testování neparametrických hypotéz (měření asociace-relativní riziko, šance a poměr šancí) 12.ANOVA 13.Úvod do regresní analýzy (+Spearmanův korelační koeficient)14.Úvod do analýzy přežití (Kaplan Meierovy křivky)

Literatura

Briš R., Litschmannová M.,BIOSTATISTIKA pro kombinované a distanční studium, Elektronické skriptum VŠB TU Ostrava,2008

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Radim Briš, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Kracík, Ph.D.Ing. Martina Litschmannová, Ph.D.