Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Betonové konstrukce (BKC-Dr.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BKC-Dr. - Betonové konstrukce, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení znalostí a dovedností v oblasti navrhování, posuzování spolehlivosti a realizacebetonových konstrukcí dopravních, pozemních a průmyslových staveb. Student musí získat a prokázat dostatečný všeobecnýpřehled o řešené problematice. Student rovněž obdrží ke zpracování individuální projekt ve vztahu k zaměření disertačnípráce.

Osnova

Obecné zaměření:Materiálové modely betonu, betonářské výztuže a železobetonu. Analýza napětí a přetvoření deskových, stěnovýcha deskostěnových konstrukcí. Vliv geometrické a fyzikální nelinearity. Metoda konečných prvků (MKP), modely betonua výztuže. Prvky s vlivem proměnné tuhosti a trhlin. Izotropní, ortotropní a vrstvičkové teorie a matice tuhosti.Vnitřní síly, hlavní napětí a jejich trajektorie. Trhliny, jejich vznik a vliv na tuhost konstrukce. Časově závislémodely dotvarování a smršťování betonu. Sanace, zesilování a rekonstrukce železobetonových prvků a konstrukcíIndividuální projekt:Téma a formu zpracování projektu určí vyučující s ohledem na zaměření disertační práce.

Literatura

[1] ČSN EN 1992-1-1 (73 1201) Eurokód 2: Navrhování betonových konstrukcí - Část 1-1: Obecná pravidla a pravidla pro pozemní stavby, ČNI 11/2006[2] Bažant Z., Bradáč J. a kol: Plošné betonové konstrukce. CERM s.r.o., VUT Brno 1998[3] Bareš R.A.: Tabulky pro výpočet desek a stěn, SNTL Praha 1989, 624 s. [4] Procházka J. a kol. Navrhování betonových konstrukcí 1. Prvky z prostého a železového betonu. 2. upravené vydání, ČBS při ČSSI a ČBS Servis s.r.o., Praha 2006[5] Šmerda,Z.-Křístek,V.: Dotvarování a smršťování betonových prvků a konstrukcí. Praha, SNTL 1978. 232 s.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Radim Čajka, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Radim Čajka, CSc.doc. Ing. Jaroslav Navrátil, CSc.doc. Ing. David Pustka, Ph.D.