Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní management (BMNG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BMNG - Bezpečnostní management, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti objasní personální práci manažera a fáze tvorby pracovní skupiny. Student je schopen charakterizovat základnífáze projektu a vysvětlit náplň projektových studií. Student objasní základní pojmy z oblasti manažerské ekonomikya strategického managementu. Student je schopen řídit pracovní skupinu a vytvořit zápis pracovní porady. Studentekonomicky zhodnotí navržené bezpečnostní opatření a obhájí výsledky týmové práce.

Osnova

1. Základní pojmy managementu 2. Manažer a vybrané okruhy manažerské práce3. Pracovní porada a zásady jejího vedení4. Inovační management v kostce5. Manažerská ekonomika: majetek, kapitál6. Manažerská ekonomika: náklady, výnosy, hospodářský výsledek, cash flow 7. Projektový management: základní pojmy, plánování projektu8. Projektový management: implementace projektu9. Metody hodnocení investic10. Riziko v manažerské práci11. Strategické plánování a řízení: základní pojmy a strategické analýzy12. Strategické plánování a řízení: strategické alternativy13. Komunikační a prezentační dovednosti manažera.

Literatura

[1] FOTR, Jiří, SOUČEK, Ivan. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. 1. vydání. Praha: Grada Publishing,a. s., 2005. 356 s. 80-247-0939-2 [2] SYNEK, Miloslav. Manažerská ekonomika. 5., aktualizované a doplněné vydání. Praha : Grada Publishing, 2011.480 s. ISBN 978-80-247-3494-1 .[3] KEŘKOVSKÝ, Miroslav; VYKYPĚL, Oldřich. Strategické řízení : teorie pro praxi. 1. vydání. Praha : C. H. Beck,2002. 172 s. ISBN 80-7179-578-X .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Michal Vaněk, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michal Vaněk, Ph.D.