Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní plánování (BPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPL - Bezpečnostní plánování, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvent předmětu se bude orientovat v oblasti tvorby havarijních a krizových plánů, civilních nouzových plánůa ostatních plánů zpracovávaných v oblasti bezpečnosti a bude schopen syntézy plánu ze jmenovaných oblastí, takaby byl vypracován v souladu s aktuální úrovní teoretických poznatků a také v souladu s platnými předpisy.

Osnova

Blok 1: Terminologický základ - Plánování jako proces, - Typy plánů v oblasti bezpečnosti, - Základní legislativní podklady - Vztahy a vazby obranného, civilního nouzového a krizového plánováníBlok 2: Krizové plánování - Účel a cíle - Zpracovatelé - Typy a náležitosti krizových plánů - Typové plányBlok 3: Havarijní plánování - Účel a cíle havarijního plánování - Účel a cíle - Zpracovatelé - Typy a náležitosti havarijních plánů - Plány konkrétních činnostíBlok 4: Civilní nouzové plánování - Účel a cíle civilního nouzového plánování - Subjekty zapojené do civilního nouzového plánování - Struktura a obsah plánů - Plány kontinuityBlok 5: Obranné plánování - Účel a cíle obranného plánování - Subjekty zapojené do obranného plánování - Plány nevojenské obrany - Plánování sil

Literatura

ŠENOVSKÝ, Michail, Vilém ADAMEC a Michal VANĚK. Bezpečnostní plánování. 1. vyd. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostníhoinženýrství, 2006, 86 s. ISBN 80-866-3452-4. SMETANA, Marek, Danuše KRATOCHVÍLOVÁ a Dana KRATOCHVÍLOVÁ. Krizové plánování. 1. vyd. V Ostravě: Sdružení požárníhoa bezpečnostního inženýrství, 2012, 135 s. ISBN 978-80-7385-121-7 .SMETANA, Marek, Dana KRATOCHVÍLOVÁ a Danuše KRATOCHVÍLOVÁ. Havarijní plánování: varování, evakuace, poplachovéplány, povodňové plány. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 166 s. ISBN 978-802-5129-890.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Marek Smetana, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karolína ChmelíkováIng. Danuše Kratochvílovádoc. Ing. Marek Smetana, Ph.D.Mgr. Jana Wojnarová