Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní a právní předpisy (BPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPP - Bezpečnostní a právní předpisy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vést posluchače k analýze a posouzení aplikace obdržených informací v oblasti bezpečnostnícha právních předpisů.

Osnova

·Tvorba legislativy, právní akty, právní síla právních aktů, obecně závazné právní akty, číselná identifikace, publikační zdroje ·Státní správa v oblasti bezpečnosti práce a technických zařízení, ČUBP, ČBU, DI ·Primární obecně závazné předpisy v oblasti BOZP, základní požadavky k zajištění bezpečnosti práce a technických zařízení ·Státní hygienická správa, hygienické předpisy ·Bezpečnost v elektrotechnice, v hutním průmyslu, ve stavebnictví, v hornictví, v dopravě, v lesním hospodářství, bezpečnost v energetice ·Bezpečnost vyhrazených technických zařízení - tlakových zařízení, zdvihacích zařízení, elektrických zařízení, tlakových zařízení, důlních zařízení·Požární bezpečnost ·Protivýbuchová bezpečnost ·Bezpečnost výrobků ·Nařízení vlády k technickým požadavkům na výrobky ·Bezpečnostní požadavky vyplývající z technické normalizace ·Bezpečnost při manipulaci s chemickými látkami ·Prevence závažných havárií ·Objektová bezpečnost

Literatura

-Otáhal, A.: Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, skripta VŠB, Ostrava 1996-Bakalář, V.: Aby práce neškodila zdraví. Práce, Praha 1992 -Jakob, M.: Základy technické normalizace a zkušebnictví, skripta VŠB-TU Ostrava 1996-Woodley, D.G.: Coal Mining Law for the Land Practitioner, Oyez, London 1992

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Alois Adamus, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Alois Adamus, Ph.D.Ing. Josef Chovanec, Ph.D.prof. Ing. Pavel Prokop, CSc.Ing. Petr Urban, Ph.D.JUDr. PhDr. Vítězslav Urbanec, Ph.D.