Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost práce ve stavebnictví (BPvS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPvS - Bezpečnost práce ve stavebnictví, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prezentovat platnou legislativu České republiky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a technické normyve výkonu bezpečnostního odborníka pro oblast stavebnictví, případně pro koordinátora BOZP dle znění zák. č. 309/2006Sb.

Osnova

1. Úvod do problematiky – přehled právních a technických předpisů2. Povinnosti účastníků stavby vyplývající ze stavebního zákona3. Druhy a rozsahy dokumentace stavebního díla4. Povinnosti zadavatele a zhotovitele stavby5. Ustanovení, práva a povinnosti koordinátora BOZP na staveništi6. Používání dočasných zařízení na staveništi – strojní zařízení, vybavení staveništi7. Bezpečnost práce při stavebních pracích8. Požadavky na zajištění staveniště a speciální stavební práce9. Podmínky při provozu strojů a strojních zařízení na staveništi10. Činnosti vystavující fyzickou osobu zvýšenému ohrožení života nebo poškození zdraví na staveništi11. Rozsah a tvorba plánu BOZP na staveništi12. Ochranná pásma elektrizační soustavy, plynové soustavy, dodávky tepla13. Technické požadavky na objekty určené pro užívání osob s omezenou schopností pohybu a orientace14. Oprávnění státního dozoru v průběhu přípravy a provádění stavebních prací

Literatura

Stavební zákon, vyhláška o dokumentaci staveb, nařízení vlády o zajišťování BOZP při práci na staveništích

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Ivan Kričfaluši, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka KissikováIng. Ivan Kričfaluši, Ph.D.