Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD I (CAD I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CAD I - CAD I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vytvářet modely strojních součástí a sestav.Vytvářet modely mechanismů.Připravit podklady pro výrobní dokumentaci.

Osnova

1) Přehled nejrozšířenějších CAD systémů. Úvod do systému Pro/ENGINEER. Prezentace nástrojů systému. Filozofietvrdé parametrizace a plné asociativity. Skicář.2) Protažení a rotace, přidání a odečtení materiálu. Tenkostěnné modely. Editace modelu, historický strom modelu.3) Díry, zaoblení, sražení, žebra. Zrcadlení konstrukčních prvků, tvorba polí.4) Tvorba referenčních prvků, řezy v modelech, barevná paleta, nástroje pro informace o modelu.5) Úvod do sestav. Vkládání součástí do sestav. Tvorba nových součástí v sestavách. Historický strom sestavy.6) Práce v sestavách, modifikace sestavy a komponent v sestavě. Tvorba referenčních prvků v sestavách. Řezy. Barevnápaleta. Odečítání objemů. Kopírování prvků. Spojování objemů.7) Speciální typy modelů, protažení po křivce, protažení více skic, protažení více skic po křivce.8) Tvorba výkresové dokumentace9) Závěrečná prezentace systému Pro/ENGINEER.

Literatura

http://robot.vsb.cz/CAD1/CAD1.htmhttp://robot.vsb.cz/elekskripta/domes/nova/Priklady_Wildfire.htm

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel DolejšíIng. Zdeněk DuffekIng. Matěj GalaIng. Michal GlogerIng. Tomáš ChamrádIng. Ladislav Kárník, CSc.doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D.Ing. Petr KopecIng. Václav Krys, Ph.D.Ing. Lukáš KušnírIng. Jan LipinaIng. Jiří MarekIng. Milan Mihola, Ph.D.Ing. Petr Široký