Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD - průmyslový design I (CPD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPD1 - CAD - průmyslový design I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání pokročilých teoretických znalostí v prostředí CAD/CAM/CAE systému CATIA V.Získání pokročilých praktických zkušeností v v prostředí CAD/CAM/CAE systému CATIA V.Aplikace znalostí při řešení konkrétního konstrukčního úkolu.

Osnova

Prostředí CAD/CAM/CAE systému CATIA - základní pojmy, ovládání pomocí myši, pojmy modul, workbeanch. Modelování součástí v prostředí. Příkazy pro tvorbu profilů - Sketcher.Základy vytváření a editace ploch, využití spline křivek pro tvorbu ploch.Vytváření sestav, zadávání a editace vazeb.Základy designu ve strojírenství.Prvky ergonomie pro konstrukci strojních celků.Vytváření 2D výkresové dokumentace ze 3D modelu.Tvorba řezů, úprava výkresového pole.Základy vytváření sestav, vazby mezi součástmi.Používání materiálů, rendering, vizualizace a animace v prostředí CAD/CAM/CAE systému CATIA pro prezentaci výrobku.

Literatura

[1]IT CAD, CCB spol. s r.o.[2] PLCHOVÁ, A., HRUDIČKOVÁ, M. Design v konstrukci strojů návody do cvičení. 1. vyd.Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2005. 54 s. ISBN 80-248-0794-7

Požadavky

Žádné

Garant

Dr.Ing. Anna Plchová

Vyučující

Dr.Ing. Jaroslav MeleckýDr.Ing. Anna Plchová