Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika a údržba (DaU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DaU - Diagnostika a údržba, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Formulovat základní vědomosti z oblasti řízení údržby a vysvětlovat aplikaci prediktivních strategií údržby. Posouditkonkrétní postupy a metody pro plánovaní činnosti údržby na základě analýzy rizik.

Osnova

1. Základy řízení údržby a její vývoj (RCM, TPM, RBI)2. Ekonomické aspekty a procesní přístup v údržbě3. Princip koncepce RCM (údržba zaměřená na bezporuchovost) a její základní nástroj FMEA - prediktivní údržba,metody4. Koncepce TPM (celková produktivní údržba), principy a využití. Ukazatel OEE.5. Princip a metody postupu RBI (Inspekce na základě rizik), plánování inspekčních prohlídek na základě analýzyrizik 6.EU normy a požadavky na zlepšování v údržbě (vzdělávání, KPI, benchmarking a pod.) 7. Základy mikrodiagnostiky - princip.8. Definice, variace a problémy MTBF - Mean time between failures9. Poruchy zařízení a lidské chyby10. Příprava smluv v údržbe

Literatura

zpracované učební texty Diagnostika a údržba - prof. Hana Pačaiová

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Ivana Bartlová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivana Bartlová, CSc.prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D.