Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový projekt 1 (DIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DIS1 - Diplomový projekt 1, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je individuální zpracování diplomové práce jednotlivými studenty s využitím oborových laboratoří katedry,zahraniční univerzity nebo pracoviště průmyslového partnera. Postup prací konzultují studenti se svými vedoucímidiplomových prací. Studenti mohou rovněž konzultovat obecné zásady obsahu a formy inženýrské diplomové práce, kteréjsou na webu fakulty.

Osnova

Výuková část1. Formální stránka DP (1. týden)Struktura DP, požadavky na „zimní obhajoby“Seznámení s pravidly Spolupráce s firmou a tajné částiFormální uspořádání BP a DP (okraje atd.) Praktické ukázky v programu word.Struktura BP a DP dle pravidel (rozbor obsahu jednotlivých části)2. Pokročilé SW nástroje pro DP (2.týden)Word pro BPKvalitní obrázek (Visio, ConceptDraw)Alternativa k word - LATECH3. Citace a práce s odbornou literaturou (3. týden)Proč, kde, jak citovatForma citacePraktické cvičeníElektronické zdroje odborné literatury a práce s nimi4. Kvalitní prezentace DP (4. týden)Prověření znalostí z oblasti citacíForma prezentaceDoporučená struktura prezentaceObsah jednotlivých slideChyby v prezentaciZáklady rétorikyUkázka příkladné prezentace a špatné prezentace5. Konzultace k formálním problémům DP, k prezentacím (2 týdny před zimní obhajobou)6. Obhajoba stávajícího stavu diplomové práce před komisíProjektová část:Individuální diplomová práce každého studentaLaboratoře:Práce na návrhu a realizaci diplomové práce v laboratoři a konzultace diplomantů s

Literatura

Závazné pokyny pro vypracování diplomové práce. FEI, VŠB-TU Ostrava, 2005.Individuálně doporučená literatura podle zadání diplomové práce.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Augustynek, Ph.D.doc. Ing. Petr Bilík, Ph.D.Ing. Iveta Bryjovádoc. RNDr. Jindřich Černohorský, CSc.Ing. Martin Černý, Ph.D.Ing. Radovan Hájovský, Ph.D.doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D.Ing. Tomáš Karásek, Ph.D.Ing. Vladimír Kašík, Ph.D.Ing. Jaromír Konečný, Ph.D.doc. Ing. Ludvík Koval, Ph.D.doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D.Ing. Zdeněk Macháček, Ph.D.Ing. Radek Martinek, Ph.D.doc. Ing. Štěpán Ožana, Ph.D.Ing. Marek Penhaker, Ph.D.Ing. Martin Pieš, Ph.D.Ing. Michal Prauzek, Ph.D.Ing. Zdeněk Slanina, Ph.D.Ing. Vilém Srovnal, Ph.D.Ing. David ValaIng. Jan Vaňuš, Ph.D.