Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní komplexy ve strojírenských závodech (DKSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DKSZ - Dopravní komplexy ve strojírenských závodech, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají znalosti v oboru dopravních a manipulačních systémů v oblasti průmyslu a nejnovějších technologií.

Osnova

1. Pozice a funkce dopravních a skladovacích systémů pro různé typy výrobních a zpracovatelských závodů. Struktury podniků v podmínkách volného obchodu, nejnovější trendy.2. Doprava a manipulace. Kriteriální funkce. Logistika.3. Vnější spojení. Železniční a silniční dopravní systémy.4. Paletizace a kontejnerizace. Dopravní systémy, nakládání a vykládání. Kapacitní výpočet.5. Vnitropodniková doprava.6. Dopravní systémy podniku.7. Mezistupňové a operační systémy. 8. Doprava, manipulace a operace s odpady-legislativa.9. Skladovací systémy. Nejnovější trendy (doručení, prodej a skladování).10. Vybraná vnitropodniková a technologická manipulace (závěsná doprava, vetikální doprava).11. Dopravní systémy v podnínkách obchodu.12. Engineering v oblasti dopravy a manipulace. Systémové metody. Legislativa.

Literatura

SCHULTE, Ch.: Logistika (Logistics), Victoria Publishing Praha, 1994.YADLEY, E. D., STACE, L. R.: Belt conveying of minerals, England, 2009.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Leopold Hrabovský, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Leopold Hrabovský, Ph.D.