Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostické metody a modelování v elektroenergetice (DMME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DMME - Diagnostické metody a modelování v elektroenergetice, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se naučí aplikovat poznatky matematické simulace pro technickou diagnostiku prostřednictvím programů pro řešení elektromagnetických a elektromechanických přechodných dějů.

Osnova

Přednášky:Modelování v technické diagnostice.Analýza obvodů programem EMTP-ATP.Grafický preprocesor AtpDraw.Charakteristika programu.Výběr modelů pro řešení obvodu.Příklady užití programu v technické diagnostice.Analýza obvodů programem MODES.Charakteristika programu.Příklady užití programu v technické diagnostice.Srovnání programů ATP a MODES.Verifikace matematického modelu.Cvičení:Úvodní konzultace.Zadání 1. programu.Popis programu EMTP-ATP.Zásady modelování.Zadání 2. programu.Odevzdání 1. programu. Práce s programem MODES.Odevzdání 2. programu.Projekty:Řešení 1. programu EMTP-ATP.Řešení 2. programu MODES.Počítačové laboratoře:Program EMTP-ATP a jeho instalace.Preprocessor AtpDraw.Postprocessor PlotXWin.Práce s ATP.Program MODES a jeho instalace.Projekty a případy v MODES.Modifikace scénáře a prezentace.Modelování experimentů.

Literatura

Rule Book EMTP-ATPDokumentace programu MODESSylabus příkladů

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Veleslav Mach

Vyučující

doc. Dr. Ing. Veleslav Mach