Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový projekt (DProj)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DProj - Diplomový projekt, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je součástí oborového magisterského studia a zaměřuje se na závěrečnou fázi vypracování diplomové práce.Studenti se dále zdokonalí v tvorbě technické dokumentace, způsobu prezentace a normami pro zpracování citací aodkazů, případně textu samotného.

Osnova

Rozšíření metodiky vědecko-výzkumné práce a zpracování a publikace výsledků. Vyhledávání informačních zdrojů (rešerše, elektronická media, Internet, patentová literatura). Metodika tvorby a zpracování vědecko-technických projektů. Doporučené označování veličin, a zkratek v oblasti automatizace a informatiky. Citace internetovských pramenů dle norem ČSN a ISO. Pokročilé formy multimediální prezentace projektů s využitím DVD, videa a interaktivní prezentace v prostředí Internetu.

Literatura

ČMEJRKOVÁ, S. DANEŠ, F. SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. 1. vyd. Voznice: LEDA, 1999. 256 s. ISBN 80-85927-69-1 .Farana, R., Smutný, L., Víteček, A., Vítečková, M., Wagnerová, R. Doporučení pro psaní odborných textů z oblastiautomatizace a informatiky. Skripta FS VŠB-TU Ostrava, 2008, 80 str. ISBN 978 - 80 - 248 - 1925 – 9.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Tůma, CSc.

Vyučující

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D.