Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomová praxe (DPx)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DPx - Diplomová praxe, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat praktické zkušenosti s plněním potřebných náležitostí souvisejících se sjednáváním a dokladováním diplomovépraxe.Seznámit se s problémy podmiňujícími řešení praktických úloh diplomové práce.Seznámit se s technickými a organizačními podmínkami v podniku.Prostudovat podklady, postupy, případně vykonat experimenty cílené k zadání DP.

Osnova

Předmět může být zapsán na ZS nebo na LS.V obou případech je podmínkou získání zápočtu: a) zadání DP z podniku,b) absolvování diplomové praxe (DPx).Pro ZSMaximálně do měsíce po zahájení semestru (tj. do 15. 10.) musí student předložit garantovi předmětu potvrzení osjednání DPx a zadání DP.Pro LSStudent musí mít DP sjednanou v podniku a na katedře oficiálně zadanou vedoucím již v ZS. Potvrzení o sjednáníDPx a zadání DP dodá garantovi předmětu v průběhu ZS.Potvrzení (pro obě varianty zapsání předmětu - ZS i LS) musí být na hlavičkovém papíře firmy a musí obsahovat:1) Jméno, příjmení a osobní číslo studenta s tím, že studuje ve 2. roč. NS VŠB - TU Ostrava, obor Strojírenská technologie (případně specializace)2) Časový rozvrh praxe (konkrétně, které dny v týdnu a kolik týdnů nebo po jakých blocích atd.)3) Rozsah minimálně předepsaných 14 dnů za semestr)a náplň praxe (např. seznámení se s technologií výroby, studium firemních podkladů, eperimenty vázané na DP atd.).4) Zadání diplomové práce a její teze (strukturu, náplň)5) Jméno a funkci konzultanta DP z firmy (BUDE ZAPSÁNO V OFICIÁLNÍM ZADÁNÍ DP)6) Jméno, podpis a funkci zástupce firmy, razítko firmyStudent toto potvrzení použijea) V ZS: Jako podklad pro vedoucího DP, kterého si vybral na příslušné katedře a který mu zpracuje oficiální zadání DPb) V ZS i LS: Jako podklad pro konkrétní pedagogy ke sjednání individuálního studijního plánu, v případech kdy mu výuka a praxe budou kolidovatc) V ZS i LS: Jako podklad pro garanta předmětu k udělení KZK udělení klasifikovaného zápočtu (uděluje garant předmětu) doloží student potvrzení z firmy na hlavičkovém papíře,že diplomovou praxi skutečně absolvoval a to v předepsaném rozsahu a za podmínek stanovených při sjednání diplomovépraxe, vč. slovního ohodnocení studenta. Potvrzení bude podepsáno zástupcem firmy, doplněno razítkem firmy.

Literatura

Studijní literatura bude zadána posluchači individuálně, podle tématu práce.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Ivana Šajdlerová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ivana Šajdlerová, Ph.D.