Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní stroje a zařízení (DSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DSZ - Dopravní stroje a zařízení, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení teoretických znalosti magisterského studia a hlubší pochopení souvislostí při dopravěa manipulaci s materiálem. Je průpravným předmětem doktorského studijního oboru.

Osnova

Základní elementy dopravních a manipulačních prostředků (pás, řetěz, lano), jejich konstukce, popis, montážní uzly a technologické a pevnostní výpočty.Pásové dopravníky, základní části, nakládání a vykládání pásu. Napětí dopravního pásu. Teorie jednobubnového a vícebubnového pohonu. Rozběh dopravního pásu. Speciální pásové dopravníky.Korečkové elevátory, jeho hlavní části, plnění a vyprazdňování korečkového dopravníku.Řetězové dopravníky, dynamika řetězu, hlavní části. Chování a popis řetězu v dynamickém stavu, jeho kalkulace. Šnekové dopravníky, geometrie horizontálních a skloněných šnekových dopravníků, pracovní podmínky, výpočet dopravníku.Vibrační dopravníky, parametry vibrační dopravy, hlavní části, kapacitní kalkulace.

Literatura

Wolhbier,R.H.: Mechanical Conveying. ISBN 0878491198. 2000.Fayed,M.E., Skocir,T.S.:Mechanical Conveyors. ISBN 1-56676-416-5 . Technomic Publishing Company, Inc. 1997.Wohlbier,R.H.: Belt Conveying Technology I,II.III. ISBN 087849 1147, 2000.Bulk Solids Handling. ISSN 0173-9980 Trans Tech Publications 1998 – 2003.Powder Handling and Processing. ISSN 0934-7348 Trans Tech Publications 1998 –2003.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Zegzulka, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Nečas, Ph.D.prof. Ing. Jaromír Polák, CSc.prof. Ing. Jiří Zegzulka, CSc.