Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamika požáru (dyna)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu dyna - Dynamika požáru, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podstatou předmětu je aplikace znalostí při vyhodnocení podmínek nebezpečí vzniku a rozvo-je požárů na otevřenéploše a v uzavřených prostorech. Na průběhu reálných požárů objasňuje schopnost porozumět fyzikálním a chemickýmprincipům procesu hoření. Zahrnuje použití poznatků pro zavádění zjednodušení do teoretických zákonitostí procesůhoření, přenosů tepla a hmoty, šíření kouře a jevů souvisejících s rozvojem požáru. Následně umožňuje využívatinženýrské nástroje pro výpočet vybraných parametrů požáru a posuzovat podmínky pro šíře-ní požáru. Vyhodnocujepředpoklady pro formulaci závěrů pro hodnocení vzniku a rozvoje požárů v reálných podmínkách na základě znalostivlastností a chování reálného požáru.

Osnova

- charakteristika a principy vzniku požáru- počáteční fáze rozvoje požáru a související jevy- Flashover- plně rozvitý požár a dohořívání- explozivní hoření- jevy provázející požár a jejich srovnání

Literatura

1. BALOG, Karol, KVARČÁK, Miloš. Dynamika požáru. 1. vyd. Ostrava : Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrstvíOstrava, 1999. 95 s. ISBN 80-86111-44-X .2. KALOUSEK, Jaroslav. Základy fyzikální chemie hoření, výbuchu a hašení. 1. vyd. Ostrava : Sdružení požárníhoa bezpečnostního inženýrství Ostrava, 1999. 203 s. ISBN 80-86111-34-2 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák

Vyučující

prof. Ing. Karol Balog, Ph.D.doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák