Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Energetický audit budov (EA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EA - Energetický audit budov, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl:Seznámení s metodikou a nástroji pro zpracování energetického auditu budov. Získání praktické dovednosti v oblasti posuzování a hodnocení budov z hlediska energetické náročnosti.

Osnova

1. Stavební zákon – rozčlenění a prováděcí rozsah2. Použití St. Zákona v běžné praxi 3. Kdy se používá stavební povolení a kdy pouze ohlášení4. Kdy se používá územní souhlas a kdy územní rozhodnutí5. Schvalovací náležitosti územních podkladů a jejich náplň6. Rozsah dokumentace pro zateplování a snižování energetických nároků staveb7. Stanovení rozsahu projektu pro zajištění energeticky úsporné novostavby8. Rozdíly mezi nízkoenergetickými stavbami a pasivními objekty9. Vyhodnocení energetických úspor – platná legislativa10. Předpis, který určuje skladbu projektu a základní údaje pro určení specifikace projektů11. Oprávnění ke zpracování stavebních projektů, význam tabulek( rozpisek)12. Obsah projektu pro územní řízení13. Obsah projektu pro stavební řízení14. Obsah projektu pro provádění stavby15. Obsah projektu skutečného provedení16. Postup povolení stavby – např. tepel.čerpadla17. Použití auditu v běžné praxi18. Současné programy pro snížení energetických potřeb19. Stanovení cen stavebních objektů20. Ekonomické hodnocení staveb21. Uvěrová tvorba a doby návratnosti22. Ekonomické ukazatele pro energetický audit23. Doby návratnosti energetických opatření24. Cash flow jako ekonomický diktát25. Evropská legislativa k energetickému auditorství

Literatura

Dahlsveen, Trond - Petráš, Dušan - Hirš, Jiří: Energetický audit budov,Jaga group 2003,zákon 318/2012 Sb., kterým se mění zákon 406/2000 Sb. o hospodaření s energií,vyhláška 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budov, vyhláška 480/2012 Sb. o energetickém auditu budov.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Irena Svatošová, Ph.D.