Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Energetická efektivita budov (EEB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EEB - Energetická efektivita budov, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení odborných znalostí a dovedností v oblasti stavební tepelné techniky a energetickéefektivity budov. Zvýšená energetická účinnost u konečného uživatele přispívá ke snížení spotřeby primární energie,ke snížení emisí CO2 a dalších skleníkových plynů, a tím k prevenci nebezpečných klimatických změn.

Osnova

Prohloubení znalostí z oblastí stavební tepelné techniky, energetiky budov a energetické efektivity budov.·Metodyenergetického hodnocení budov, legislativní požadavky. Národní kalkulační nástroj. Softwarové aplikace pro energetickéa ekonomické výpočty. Simulace vlivu změny provozního režimu na spotřebu energie objektu. Zvyšování energetickéúčinnosti u konečného uživatele. Návrh energeticky úsporných opatření.

Literatura

K. Kabele: Metodika výpočtu energetické náročnosti budov a NKN. ČVUT Praha, 2008.T. Dahlsveen, D. Petráš, J. Hirš: Energetický audit budov, Jaga, Bratislava, 2003

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D.