Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace v manažerských informačních systémech (AMIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AMIS - Aplikace v manažerských informačních systémech, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají dovednosti z manažerské praxe (zejména z hlediska tvorby a realizace strategie informačního systému),ale i schopnosti účinně aplikovat teoretické poznatky o implementaci vybraných aspektů manažerského informačníhosystému.

Osnova

- Projektové řízení, řízení projektů na základě tradičních a agilních přístupů, aplikace na aspekty vývoje manažerskéhoinformačního systému- Manažerský informační systém a kvalita dat, profilování dat, data governance, master data management- Moderní přístup k vizualizaci a reportingu v současných Business Intelligence řešeních, teoretické zásady reportinguv praxi, využití softwarových nástrojů- Big data, open data a obecně práce s nestrukturovanými daty v rámci manažerského informačního systému, jejichzpracování, uchovávání, řízení

Literatura

NĚMEC, Radek. Principy projektování a implementace systémů Business Intelligence, SOET, vol. 11. Ostrava: VŠB-TUOstrava, 2014. ISBN 978-80-248-3452-8 .POUR, Jan, Miloš MARYŠKA a Ota NOVOTNÝ. Business intelligence v podnikové praxi. Praha: Professional Publishing,2012, ISBN 978-80-7431-065-2 .KIMBALL, Ralph and Margy ROSS. The Data Warehouse Toolkit: The Definitive Guide to Dimensional Modeling. ThirdEdition. Indianapolis: Wiley, 2013. ISBN 978-1-118-53080-1 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Radek Němec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jitka Baňařová, Ph.D.Ing. Jan ManďákIng. Radek Němec, Ph.D.