Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční politika ČR (FPČR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FPČR - Finanční politika ČR, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento kurz finanční a daňové politiky představuje rozdílné aspekty jednotlivých daňových systémů, přímých a nepřímýchdaní. Frekventanti se seznamují s množstvím poznatků z kontinentálního daňového práva. Studenti budou také schopniklasifikovat a sestavovat rozdílné daňové systémy a daňové politiky v jednotlivých státech. Absolvování uvedenéhokurzu zvyšuje šance na úspěšnou kariéru v mezinárodních a auditorských firmách.

Osnova

1. Finanční politika - definice, cíle, nástroje, zásady2. Teoretické zdroje finanční politiky3. Finančně-právní vztahy a jejich specifika4. Finanční právo a jeho prameny5. Rozpočtová politika6. Daňová politika - nepřímé daně7. Daňová politika - přímé daně8. Měnová politika a regulace peněžního oběhu9. Devizová politika10. Politika regulace finančního trhu11. Finanční politika s mezinárodním prvkem12. Státní dohled a finanční kontrola veřejné správy13. Státní dohled a finanční kontrola peněžního trhu14. Finanční kontrola bankovního trhu

Literatura

BAKEŠ, M. a kol. Finanční právo. Praha: C.H.Beck, 2006.DVOŘÁK, P. Komerční bankovnictví pro bankéře a klienty. Praha: Linde, 2001.MARKOVÁ, H., Boháč, R. Rozpočtové právo. Praha:C.H.Beck, 2007.NĚMEČEK, E. Úvod do studia finanční politiky. Praha: Všehrd, 2001.PEKOVÁ, J., PILNÝ, J., JETMAR, M. Veřejná správa a finance veřejného sektoru. Praha: ASPI Publishing, 2005.VANČUROVÁ, A. a kol. Daňový systém ČR 2006. Praha: VOX, 2006.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D.

Vyučující

prof. JUDr. Ing. Igor Kotlán, Ph.D.Ing. Veronika Nálepová