Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy I. B (FTIB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FTIB - Finanční trhy I. B, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět poskytuje úvod do problematiky finančních trhů, jeho cílem je naučit studenty základním principům fungovánífinančních trhů. Absolvování tohoto předmětu studentům umožní:-pochopit finanční systém a jeho základní funkce,-porovnat jednotlivé finanční zprostředkovatele,-charakterizovat peněžní a kapitálové trhy,-rozumět vybraným druhům cenných papírů a umět provádět základní výpočty s těmito cennými papíry,-naučit se základům investování včetně investování kolektivního,-charakterizovat obchodování na Burze cenných papírů Praha a RM-Systému,-hodnotit primární a sekundární trh s cennými papíry v České republice,-formulovat nové trendy na světových finančních trzích.

Osnova

Finanční systém, finanční trhyKapitálový trhDokumenty kapitálového trhu .Peněžní trhDokumenty peněžního trhuFinanční investování Subjekty kapitálového trhu, burzovnictví BCPP,RM-Systém, Centrální depozitářPrimární emiseKolektivní investování

Literatura

JÍLEK, Josef. Akciové trhy a investování. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2009. 656 s. ISBN 978-80-247-2963-3 .MUSÍLEK, Petr. Trhy cenných papírů. 2. aktualiz. a rozš. vyd. Praha: Ekopress, 2011. 520 s. ISBN 978-80-86929-70-5 .VESELÁ, Jitka. Investování na kapitálových trzích. 2. vyd. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2011. 792 s.ISBN 978-80-7357-647-9 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Tomáš Tichý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Kateřina Kořená, Ph.D.Ing. Martina Novotná, Ph.D.