Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management logistiky a kvality (LMaQM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LMaQM - Management logistiky a kvality, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získat základní znalosti o úlohách v logistickém managementu a v managementu kvality, o kritériícha omezeních rozhodovacích úloh a o vhodných metodách a technikách v těchto oblastech.

Osnova

1. Procesní přístup, definice a popis procesu, tok hodnoty, logistické řetězce a sítě, měření výkonnosti procesu.2. Předmět, cíle a principy logistického managementu a managementu kvality. Systémový přístup a teorie omezení.Řízení výkonnosti a nákladů spojených s logistikou a kvalitou.3. Právní aspekty managementu kvality a logistiky s důrazem na mezinárodní právo a standardy.4. Logistika v nákupu, řízení zásob.5. Logistika ve výrobě.6. Logistika v distribuci.7. Systémy řízení podle standardů ISO.8. Model excelence EFQM a jeho implementace v řízení kvality.9. Metodologie analýzy a zlepšování v logistice a v řízení kvality.10. Koncepce řízení dodavatelského řetězce, partnerství, nástroje logistické integrace.

Literatura

Macurová, P. a kol.: Řízení rizik v logistice. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 2011.Nenadál, J. a kol.: Moderní management jakosti. Praha: Management Press, 2008.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.

Vyučující

doc. Dr.Ing. Pavel Blecharzdoc. Ing. Pavla Macurová, CSc.