Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní a interkulturální management (MIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIM - Mezinárodní a interkulturální management, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1.Získat širší a hlubší poznatky v rámci obecného managementu rozšířenou o problematiku manažerské práce v mezinárodníma interkulturním prostředí. 2.Umět srovnávat, rozvíjet a aplikovat získané dovednosti potřebné pro úspěšné zvládání procesu řízení prožívanékulturní diversity. 3.Získat schopnost analyzovat, interpretovat, charakterizovat a integrovat získané znalosti při řešení různýchmodelových situacích.

Osnova

1. Pojetí manažerské práce v multikulturním prostředí.2. Sociopsychologická dimenze manažerské činnosti.3. Problematika managementu v podmínkách globalizace, soudobé požadavky na mezinárodní organizace.4. Manažerský potenciál jako podmínka manažerské efektivnosti5. Manažerské kompetence a interpersonální nároky na manažery6. Řízení změn v multikulturním prostředí7. Vymezení organizační efektivnosti a její modely8. Mezinárodní management lidských zdrojů, expatrianti9. Význam a úloha kultury v managementu a pojetí multikulturálního managementu10. Problematika internacionalizace a globalizace organizací a multikulturální angažovanost managementu11. Pojetí národní kultury a mentality, prvky národní kultury12. Význam rozdílů mezi národními kulturami pro manažery13. Modely národních kultur a jejich využití v manažerské praxi, národní kulturní odlišnosti, kulturní dimenze14. Problematika vyrovnávání se s kulturní jinakostí a překonávání kulturního šoku

Literatura

BUCHTA, Miroslav. Mezinárodní management a marketing. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. ISBN 978-80-7395-109-2 .HOFSTEDE, Geert. Kultury a organizace: software lidské mysli. Praha: Linde, 2007. ISBN 80-86131-70-X .ŠTRACH, Pavel. Mezinárodní management. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2987-9 .ZADRAŽILOVÁ, Dana. Mezinárodní management. Praha: VŠE, 2004. ISBN 80-245-0683-1 .

Požadavky

Žádné

Garant

prof. PhDr. Jiří Bláha, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jiří Bláha, CSc.