Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody řízení a rozhodování (MRR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MRR - Metody řízení a rozhodování, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

- Student se seznámí se základními pojmy z teorie rozhodování a teorie her.- Student se naučí navrhovat jednoduché modely rozhodování za jistoty, rizika a nejistoty. - Student bude umět sestavit a popsat řešení vybraných ekonomických problémů za využití základních metod rozhodovánía řízení.- Student dokáže využít k řešení rozhodovacích úloh nástroje tabulkového kalkulátoru MS Excel a programu FICO XPressIVE.

Osnova

Kurz Metody řízení a rozhodování je navržen pro kombinovanou formu studia s e-learningovou podporou pro samostudium.Organizovaná výuka je koncentrována do tří seminářů po 4 vyučovacích hodinách. Požadovaný software: Microsoft Excel, XPress IVE (studentská verze). Podkladové materiály ke všem tématům jsou dostupné na internetu (CMS Moodle) ve formátu PDF nebo v podobě datovéhosouboru.OSNOVA SEMINÁŘŮ:1. Základní pojmy z teorie rozhodování, spojité modely rozhodování 2. Metody rozhodování za rizika a neurčitosti3. Vícekriteriální modely rozhodování

Literatura

FIALA, Petr. Modely a metody rozhodování. 2. přepracované vydání. Praha: Oeconomica, 2008. ISBN 978-80-245-1345-4 .FOTR, Jiří, Lenka ŠVECOVÁ a KOLEKTIV. Manažerské rozhodování: Postupy, metody a nástroje. 2., přepracované. Praha:Ekopress, s.r.o., 2010. ISBN 978-80-86929-59-0 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Václav Friedrich, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Friedrich, Ph.D.