Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management výroby a služeb (MVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVS - Management výroby a služeb, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Organizování_pro studenty Neznámý 29.04.2018 23:32 0

Další informace

Cíl

1.Seznámit studenty s rozhodujícími pojmy v oblasti plánování, organizování a řízení procesu výroby a poskytováníslužeb.2.Vysvětlit základní nástroje, metody a postupy uplatňované v řízení výrobního systému.3.Ukázat možnosti praktické aplikace nástrojů a metod řízení.4.Naučit vyčíslit a hodnotit výsledné ekonomické efekty v návaznosti na optimalizaci jejich průběhu a zdrojů.

Osnova

- Teoretické základy řízení výroby a služeb, podstata, členění- Charakteristika výrobního managementu a managementu služeb, základní úkoly, vývojové tendence- Podnikatelské řízení výrobních činností, specifika managementu služeb- Zajišťování činností výrobního podniku a podniku služeb, plán rozvoje výroby, resp. služeb- Inovační procesy a řízení podnikatelských příležitostí- Příprava výroby, resp. procesu služeb, obsah a struktura, tvorba a hodnocení technologií- Standardizace v řízení výroby- Podnikatelské plánování, charakteristika, typy plánů, specifika- Souhrnné výrobní plánování, plánování výrobní kapacity, materiálových a lidských zdrojů- Organizace výroby a služeb, organizační struktury v podniku a jejich využití při různých typech výroby- Operativní řízení výrobního procesu- Nové metody řízení výroby a služeb

Literatura

KUCHAČÍKOVÁ, Alžběta et al. Efektivní výroba: využívejte výrobní faktory a připravte se na změny na trzích. Brno:Computer Press, 2011. ISBN 978-80-251-2524-3 . SVOBODOVÁ, Hana a Vlastimil MEJDRECH. Provozní management. 2. přeprac. vyd. Praha: Oeconomica, 2012. ISBN 978-80-245-1845-9 .SVOZILOVÁ, Alena. Zlepšování podnikových procesů. Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3938-0 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Terezie Bartuskovádoc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.Ing. Kateřina Kashi