Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Novinářská etika (NOE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NOE - Novinářská etika, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

posoudit aspekty interní regulace médiíuvést klady a zápory použití profesní etiky v praxizhodnotit etické principy v praxiporovnat mediální diskurz vybraných zemí

Osnova

1. Seznámení s jednotlivými aspekty interní regulace (samoregulace) médií jako součástí normativního rámce mediálníchsystémů jednotlivých národních států. 2. Teorie novinářské etiky (jako součást etiky aplikované či profesní).3. Aplikace teoretických poznatků v praxi. 4. Rozbory konkrétních eticky sporných případů z českého mediálního diskurzu i mediálních diskurzů vybraných zemí(především pak Velké Británie, Spojených států amerických či Spolkové republiky Německo). 5. Kodifikace etických principů v českém mediálním systému.6. Komparace etických kodexů vybraných českých médií s médii zahraničními.

Literatura

ANZENBACHER, A. Úvod do etiky. Praha: Academia, 1994.BURTON, G., JIRÁK, J. Úvod do studia médií. Brno: Barrister&Principal – studio, 2003.

Požadavky

Žádné

Garant

PhDr. Václav Moravec

Vyučující

PhDr. Václav Moravec