Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika B (PE-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PE-B - Podniková ekonomika B, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jde o pokračovánímprůřezového předmětu PE A, který studentům rovněž poskytuje základní teoretické znalosti o podnikovéekonomice. studenti v tomto předmětu získávají poznatky z oblasti logistiky, strategie, inovačních procesů, investičníhorozhodování a znalostního managementu. Získané znalosti si studenti dále prohlubijí ve speciálních předmětech vnásledujících ročnících.

Osnova

1. Plánování v podniku2. Strategické plánování3. Diagnostika a terapeutika podniku4. Krizové řízení v podniku5. Investiční činnost podniku6. Controlling a interní audit7. Inovace v podniku8. Štíhlý podnik9. Transnacionální korporace10. Sdružování podniků (kartely, trasty, koncerny…)11. Nové formy podnikání a znalostní management12. Společenská odpovědnost firmy13. Trvale udržitelný rozvoj14. Poznatky z praxe a aktuální témata rozvoje podniku

Literatura

Synek,M., Kislingerová,E. a kol.: Podniková ekonomika. 5. přepracované a doplněné vydání. Praha: C.H.Beck, 2010.ISBN:978-80-7400-336-3 Kolektiv autorů. Podniková ekonomika A. Studijní opora pro distanční vzdělávání. Ostrava: VŠB - TU Ostrava, 2010.

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

doc. Dr.Ing. Pavel Blecharz

Vyučující

Dr.Ing. Zuzana ČvančarováIng. Zuzana Wozniaková, Ph.D.