Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profesní etika a etika sportu (PEES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PEES - Profesní etika a etika sportu, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Prohloubit znalosti studentů z manažerské etiky.2. Seznámit studenty s Etickým kodexem sportu a Evropskou chartou sportu.3. Analyzovat negativní faktory, jevy a problémy současného sportovního prostředí.4. Kategorizovat etické chování sportovního manažera.

Osnova

Předmět etika ve sportu upozorňuje na základní etické principy a etické kodexy související s vykonávání praxe sportovníhomanažera. Zabývá se etikou v oblasti sportu a upozorňuje na současné závažné problémy v této oblasti jakými jsounapř. doping, korupce, negativní důsledky komerce a další. 1. Etika, etické kategorie a pojmy2. Manažerská etika3. Etika ve sportu4. Negativní faktory a problémy současného sportovního prostředí5. Manažerské etika, přístup k problematice, přehled nástrojů6. Etický rozhodovací proces ve sportovním prostředí7. Etické chování, etické kodexy a sport8. Výchova k etickému jednání, etické jednání z pohledu sportovního manažera9. Etické chování uvnitř sportovního klubu, organizace10.Etické chování směrem k vnějšímu prostředí11.Největší problémy sportovní etiky, etiketa12.Etické přístupy vzhledem k handicapovaným sportovcům13.Manažerská etika při řešení některých aktuálních problémů např. porušování zásad ve smyslu fair-play, rasismu,korupce a dalších negativních jevů ve sportu 14.Doping ve sportu

Literatura

Bílá kniha sportu (Komise evropských společenství, Brusel 11.7.2005)Evropská charta sportu (příručka EU)Kodex sportovní etiky (Rada Evropy)Olympijská charta (MOV 7.7.2007)Antidopingová úmluva UNESCO (Paříž 19.10.2005)

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.