Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování informačních systémů (PIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PIS - Projektování informačních systémů, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních dovedností při projektování informačních systémů objektově orientovaným přístupem.Student bude seznámen s modelovacím jazykem UML 2 a metodikou vývoje IS Scrum.

Osnova

Rámcová osnova přednášek:1. UML a vývoj informačního systému2. Principy objektového modelování3. Využití principů objektového modelování4. Modelování USE CASE a vztah k BPMN5. Funkční modelování6. Dynamické modelování7. Modelování architektury systému8. Koncept metodiky Scrum9. Agilní vlastnosti Scrum10. Role a týmy metodiky Scrum 11. Metody a nástroje metodiky Scrum (Product Backlog. Sprinty a příběhy. Plánovací poker). 12. Řízení kvality metodiky ScrumCvičení:Zpracování projektu menšího IS objektovým přístupem s využitím UML2, BPMN a metodiky Scrum.

Literatura

ARLOW, Jim and Ila NEUSTADT. UML 2 a unifikovaný proces vývoje aplikací – Objektově orientovaná analýza a návrhprakticky. Brno: Computer Press, 2007. 567 s. ISBN 978-80-251-1503-9 .KRAVAL, Ilja. Analytické modelování informačních systémů pomocí UML v praxi. Brno: Object Consulting, 2010. 140s. ISBN 978-80-254-6986-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jan Ministr, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Ministr, Ph.D.RNDr. Jaroslav Ševčík, Ph.D.