Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikatelské modely a modelování (PMMk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMMk - Podnikatelské modely a modelování, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět nabízí studentům možnost získání základních teoretických znalostí a praktických dovedností v konstrukci,testování a aplikacích modelů podnikových procesů s využitím dostupných SW produktů.

Osnova

1. Úvod do teorie systémů a systémového myšlení.2. Ekonomicko-matematické modelování, klasifikace modelů.3. Strukturní analýza podnikových procesů. Strukturní modely meziodvětvových vztahů.4. Softwarová podpora modelů strukturní analýzy. Systém podnikatelských modelů EMA.PM.5. Výrobkově-nákladový model, výrobní model a finanční model v prostředí EMA.PM.6. Softwarová podpora modelů strukturní analýzy – jiné dostupné softwarové produkty.7. Metodologie měkkých systémů, přístupy k tvorbě modelů.8. Podstata systémové dynamiky.9. Fáze procesu stavby modelu pomocí systémové dynamiky.10. Softwarová podpora systémové dynamiky. Představení SW produktu Powersim.11. Softwarová podpora simulačních modelů – další dostupné produkty – základní charakteristika, rozdíly.12. Simulační modely – tvorba a testování.13. Logistické procesy a možnosti jejich simulace.

Literatura

FIALA, Petr. Modely a metody rozhodování. Praha: Oeconomica, 2008. 292 s., ISBN 978-80-245-1345-4 .VLČEK, Dalibor a Jiří CHUCHRO. Modely a modelování. Ostrava: VŠB-TU Ostrava, 1999. 208 s. ISBN 80-7078-621-3 .INTERNET: aktuální stránky o systémové dynamice, např. MIT, HPS a Powersim.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Blanka Bazsová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Blanka Bazsová, Ph.D.