Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poradenství pro manažery a podnikatele B (PMP-B-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMP-B-K - Poradenství pro manažery a podnikatele B, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají znalosti o profesionálním poradenství pro manažery ve firmách i pro podnikatele, kteří působísoučasně na manažerských funkcích. Studenti budou schopni zhodnotit své poradenské schopnosti, založit a uvéstna trh svou poradenskou firmu. Budou umět svůj produkt propagovat a prodávat. Zvládnou rovněž ekonomické řízeníporadenské firmy a naučí se základní dovednosti vlastní práce poradce.

Osnova

1. Začínáme s poradenstvím – základní pojmy, ohodnocení vlastní způsobilosti.2. Jaký typ poradenství dělat, založení poradenské firmy.3. Marketing služeb – marketingový plán, průzkum trhu, marketingové cíle, segmentace trhu.4. 4P, produkt, zhmotnění produktu.5. 4P – podpora, reklama a distribuce, časový plán.6. Prodej služeb – obchodní schůzky, specifická komunikace s klientem, povaha klienta, vytvoření nabídky, cenyslužeb.7. Ekonomika poradenské firmy – náklady, struktura nákladů, příjmy, struktura příjmů, finanční cíle.8. Tvorba cen, benchmarking, kalkulace cen na bázi nákladů.9. Management kvality v poradenské firmě – poradenství a služby, poradenství pro podniky, řízení kvality poradenskýchslužeb.10. Vybrané problémy řízení a ekonomiky poradenské firmy, příklady z praxe.11. Soudobé poznatky z poradenské praxe – situace na poradenském trhu v ČR a ve světě, inovace poradenských služeb.12. Praktické poradenství v managementu kvality – ISO, vybrané prvky managementu kvality v poradenství, marketing,ceny, inovace.

Literatura

PORADENSTVÍ. Založení a řízení poradenské firmy.Praha: Ekopress, 2013. 144 s. ISBN 978-80-86929-94-1 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr.Ing. Pavel Blecharz

Vyučující

doc. Dr.Ing. Pavel BlecharzIng. Blanka Poczatková, Ph.D., MBA