Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v žurnalistice (PVŽ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PVŽ - Právo v žurnalistice, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

- popsat platnou právní strukturu české legislativy- vysvětlit práva svobody projevu, vyhledávání a šíření informací - diskutovat o právem daných pravidlech pro společenské vztahy žurnalistiky a sdělovacích prostředků

Osnova

Systém práva v žurnalistice2. Principy právního státu.3. Hromadné sdělovací prostředky jako třetí pilíř demokracie - žurnalistika služba občanům.4. Právní rámec svobody projevu, práva a informace.5. Vydávání periodického tisku.6. Státní správa v oblasti televizního a rozhlasového vysílání.7. Provozování televizního a rozhlasového vysílání.8. Autorský zákon a hromadné sdělovací prostředky.9. Právní ochrana utajovaných skutečností.10. Právní ochrana osobnosti.

Literatura

Tomancová J, Schelle K. a kol.: Právní nauka pro školy a praxi, 6. vydání, EUROLEX Bohemia: Praha, 2004Ústava z.č. 1/1993Sb.Listina základních práv a svobod z.č. 2/1993Sb.Tiskový zákon z.č. 46/2000Sb.Zákon o svobodném přístupu k informacím z.č. 106/1999Sb.Autorský zákon z.č. 121/2000Sb.Občanský zákoník z.č. 40/1964Sb.

Požadavky

Žádné

Garant

JUDr. Aleš Rozehnal, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Aleš Rozehnal, Ph.D.