Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální seminář (SPECSEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPECSEM - Speciální seminář, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1.Koaktovat organizaci, v níž bude řešena diplomová práce.2.Shromáždit informace o organizaci.3.Formulovat problém, k jehož řešení bude student směřovat v rámci své diplomové práce.4.Navrhnout téma své diplomové práce.5.Sestavit přehled metod sběru a zpracování dat, které odpovídají budoucímu tématu diplomové práce.6.Seznámit se se zásadami zpracování diplomové práce.

Osnova

-Úvod do speciálního semináře-Druhy diplomových prací a výběr tématu. Kognitivně-intervenční cyklus jako základní rámec pro stanovení přístupu ke zvolenému tématu.-Projekt diplomové práce a pracovní plán.-Rozvržení a struktura diplomové práce.-Vyhledávání a excerpování relevantní odborné literatury.-Upřesňování tématu diplomové práce-Metodologie získávání a vyhodnocování podkladů a sběru dat. -Metodologie řešení projekčních problémů.-Tvůrčí přístupy při koncipování a psaní diplomové práce. -Psaní diplomové práce. Styly psaní.-Finalizace a formální úprava diplomové práce.-Nesnáze a bariéry při řešení diplomové práce.-Obhajoba diplomové práce.

Literatura

HENDL, Jan. Přehled statistických metod. Analýza a metaanalýza dat. 3. přeprac. vyd. Praha: Portál, 2009. 696 s.ISBN-978-80-7367-482-3 .LIŠKA, Václav. Diplomová práce: zpracování a obhajoba. 3. rozš. vyd. Praha: Růžičkův statek, 2005. ISBN 80-86579-17.4 .Aktuálně jsou vybírány a doporučovány potřebné tituly podle náplně předmětu.Povinná literatura je individuální podle řešených témat diplomových prací. Konkrétní tituly odborné literaturyjsou uvedeny v Zadání diplomové práce.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jarmil Adamec, Ph.D.Ing. Terezie Bartuskováprof. PhDr. Jiří Bláha, CSc.PhDr. Ing. Martin Černek, Ph.D.Ing. Andrea Čopíková, Ph.D.doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.Ing. Viktorie Janečková, Ph.D.doc. PhDr. Iva Kirovová, Ph.D.Mgr. Jan Kovács, Ph.D.doc. Ing. Václav Lednický, CSc.Ing. Lucja Matusiková, Ph.D.doc. Ing. Marie Mikušová, Ph.D.Ing. Kateřina Mokrá, Ph.D.doc. Ing. Jiří Novotný, CSc.Ing. Marcela Papalová, Ph.D.Ing. Zuzana Stefanovová, Ph.D.prof. Ing. Petr Šnapka, DrSc.Ing. Hana Štverková, Ph.D., MBAIng. Zuzana Wozniaková, Ph.D.