Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělocvičná rekreologie (TR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TR - Tělocvičná rekreologie, Ekonomická fakulta, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Seznámit studenty s jedním ze subsystémů tělesné kultury-tělocvičnou rekreací, její historií a institucionálnímzabezpečením.2. Vysvětlit studentům možnosti využití volného času v současnosti; seznámit je se základy pedagogiky volného časua pedagogiky zážitků.3. Objasnit studentům formy a prostředky tělocvičné rekreace, její materiální a prostorové podmínky.4. Seznámit studenty se strukturou pohybových schopností, testováním zdatnosti v tělocvičné rekreaci a vytvářenímkondičních rekreačních programů.

Osnova

1. Tělocvičná rekreace jako subsystém tělesné kultury2. Historie tělocvičné rekreace3. Volný čas a jeho využití v současných podmínkách života4. Teoretické základy výchovy ve volném čase5. Sociologie a volný čas6. Psychologie a volný čas7. Pedagogika zážitků8. Formy tělocvičné rekreace9. Prostředky tělocvičné rekreace podle Hrčky10.Prostředky tělocvičné rekreace podle Jungera11.Pohybové schopnosti, vytrvalost , síla a jejich struktura12.Testování zdatnosti v tělocvičné rekreaci13.Vytváření kondičních rekreačních programů14.Institucionální zabezpečení tělocvičné rekreace v ČR i v jiných zemích

Literatura

1.FOJTÍK Igor.Vybrané kapitoly z rekreologie.Ostrava:Pedagogická fakulta v Ostravě,2011. ISBN 978-80-7368-990-2 .2.HODAŇ, Bohuslav a Tomáš DOHNAL.Rekreologie.Olomouc:UP,2007.ISBN 978-80-244-1826-1 .3.SLEPIČKOVÁ, Irena. Sport a volný čas. Praha:Karolinum, 2000. ISBN 80-246-0044-7 .

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Jiří Žídek

Vyučující

Mgr. Alan PanecMgr. Jiří Žídek