Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální modální analýza (EMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EMA - Experimentální modální analýza, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti teoreticky i prakticky zvládnou problematiku modálních zkoušek. Budou schopni ve své budoucí inženýrsképraxi rozpoznat, kdy je vhodné jako součást řešení konkrétního problému použít výsledky získané modální zkouškoua bude schopen si tyto výsledky opatřit. Budou schopni použít experimentálně získaná data pro ladění konečnoprvkovýchmodelů, čímž významně zvýší spolehlivost výpočtových metod.

Osnova

Modální zkouška, účel a způsob jejího provádění, základní pojmy.Dvoukanálová analýza, definice základních funkcí - přenosová funkce, funkce koherence.Metody měření pohyblivosti, základní sestava měření.Analyzátory, digitální zpracování signálůZpůsoby buzení měřené struktury.Úvod do teorie experimentální modální analýzy. Systém s jedním stupněm volnosti, popis a vlastnosti frekvenční odezvové funkce systému s jedním stupněm volnosti.Netlumený systém s více stupni volnosti, ortogonální vlastnosti a normování vlastních tvarů.Tlumený systém s více stupni volnosti, typy tlumení.Metody získávání modálních parametrů.Vytvoření matematických modelů struktury (odezvový, modální, fyzikální).Způsoby srovnání teoretického (MKP) modelu a modelu získaného experimentálně, MAC kriterium, chybové matice hmotnosti a tuhosti.Strukturní modifikace.Provozní tvary kmitu. Aplikace experimentální modální analýzy v technické diagnostice.Provozní modální analýza, analýza s více vstupy a více výstupy (MIMO).

Literatura

1. MILÁČEK, S. Modální analýza mechanických kmitů. Praha: ES ČVUT, 1992. 154 s.2. přednášky na http://www.337.vsb.cz/

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr.Ing. Alena Bilošová, Ph.D.

Vyučující

Mgr.Ing. Alena Bilošová, Ph.D.