Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody v analýze konstrukcí (EMAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EMAK - Experimentální metody v analýze konstrukcí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl výuky studentů směřuje k získání znalostí umožňující analýzu konstrukce na základě stavebně technického průzkumu, zhodnocení vad a poruch konstrukce, ověření stavu konstrukce pomocí zkušebních metod a na základě syntézy získaných informací rozhodnout o spolehlivosti a životnosti konstrukce.

Osnova

Přednášky:1. Obecné zásady analýzy konstrukcí.2. Experimentální modely konstrukcí.3. Odezva modelů na působení zatížení a prostředí. 4. Přehled experimentálních metod, hodnocení výsledků.5. Navrhování pomocí zkoušek. 6. Metody monitorování staveb v provozu.

Literatura

[1] Mejzlík, L. : Experimentální pružnost, skripta VUT v Brně, 1960.[2] Experimental model research and testing of thin-walled structures, Proceedings of the International Conference, Prague, September 1997, Aristokrat, Telč,1997,ISBN 80-901118-6-6 .[3] ČSN EN 1990 : 2004 Eurokód: Zásady navrhování konstrukcí.[4] ČSN ISO 2394 : 2003 Obecné zásady spolehlivosti konstrukcí.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jiří Lukš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Lukš, Ph.D.