Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody v dopravě (EMvD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EMvD - Experimentální metody v dopravě, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je prohloubit znalosti nejmodernějších laboratorních technik k predikování různých stavů dopravnícha procesních zařízení.

Osnova

Program cvičení (příprava a interpretace měřených hodnot) a seminářů v laboratoři Týden Náplň cvičení a seminářů1 Podmínky zápočtu, seznámení s programem, repetetorium metod měření mechanicko-fyzikálních a geometrických hodnot SH2 Principy snímačů a metod, konstrukce kontrolních měřících míst .…… předání materiálů k otázkám testu 1-103 Seminář v laboratoři – Měření mechanicko – fyzikálních veličin sypkých hmot, úhel vnitřního a vnějšího tření ( pokračování předmětu Mechanika sypkých hmot, Dopravníky, Manipulace s materiálem, Teorie dopravy, měření hodnot pro diplomovou práci ) , dělení skupiny na pracovní skupinky 4 Seminář v laboratoři – Měření geometrických vlastností sypkých hmot,modely distribučních funkcí, aplikace pro dopravu, výrobu a skladování sypkých hmot (pokračování předmětu Mechanika sypkých hmot, Dopravníky, Manipulace s materiálem, Teorie dopravy, měření hodnot pro diplomovou práci) , dělení skupiny na pracovní skupinky5 Principy snímačů a metod, konstrukce kontrolních měřících míst … ……předání materiálů k otázkám testu 11-206 Principy snímačů a metod konstrukce kontrolních měřících míst … …… předání materiálů k otázkám testu 21-307 Principy snímačů a metod konstrukce kontrolních měřících míst ………..diskuse k otázkám k testu 1-308 Seminář v laboratoři – měření na modelech dopravních zařízení ( jednotlivá místa k měření, řeší studenti pod vedením doktorandů )9 J. Zegzulka + O. Dokoupil společný seminář, cíle a metody řešení výzkumných záměrů, zásady komunikace a týmové práce, postupy řešení inovací vyšších řádů . simulace inovačních řešení se studenty , popis procesu řešení inovačních úloh (J.Zeg. – Hydraulická samosvornost, O.Dok. 1. Drtič vyšší generace, J.Zeg. 2. Pasivní prvky pro řízení toku sypkých hmot, O.Dok 3. Průmyslové měřící pracoviště) 10 O. Dokoupil :Popis a analýza technického systému, funkční a hodnotová analýza, standardní postupy řešení inovačních úloh, TRIZ. Informační zdroje k řešení inovací, ochrana výsledků řešení.11 Záměnná hodina podle možností O.Dok. umístěná na termínech seminářů 10-11-12 podle možností O.Dok. nebo Seminář v laboratoři – měření na modelech dopravních zařízení ( jednotlivá místa k měření, řeší studenti pod vedením doktorandů )12 O. Dokoupil, hodina je započata závěrečným testem do cca 30min Ověřování metod řešení technických problémů na příkladech typických příkladných úloh z konstrukční praxe – cvičení v týmech. 13 Exkurse do firmy v Ostravském kraji, podle možností14 Obhajoba projektů – pracovní skupina, udělování zápočtu Požadavky pro udělení zápočtu a zkouškyCvičení: Aktivní účast na hodinách a v seminářích max. 20 bodůProjekt měření (vyhotovení a odevzdání v termínu)max. 15 bodůCelkem max. 35 bodůPro udělení zápočtu je nutno získat min. 20 bodůZápočet : Ústní obhajoba projektu měření ( příprava obhajoby, max. 30 bodůpřesvědčivost, důvěryhodnost, týmová práce, bodování ) Test max. 35 bodů,Celkem max. 65 bodů Doc.Ing. Jiří Zegzulka, CSc.Institut dopravy, FS, TUO

Literatura

Firemní materiály Podklady z WWW stranek

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Zegzulka, CSc.

Vyučující

Ing. Jan BlokešIng. Jiří Rozbroj, Ph.D.Ing. Jan Vyletělek, Ph.D.prof. Ing. Jiří Zegzulka, CSc.